· Els presidents

Des de la seva formació, el Centre ha tingut quatre presidents, us posem unes paraules de cada un d’ells sobre el Centre

Avui, quan miro el Centre amb la perspectiva del pas dels anys, m’adono de la importància que té dins la societat actual. Crec que el català continua en perill en la nostra societat i crec que cal continuar lluitant per fer les coses que el pugin ajudar a créixer.
Fèlix Canet i Giralt, president 1995-1997

El Centre de la Cultura Andorrana és el resultat de la mobilització de la societat andorrana, l’any 1995, enfront del retrocés del ús del català en la nostra societat.
En clau interior, sempre hem dit que calia més voluntat política, una major inversió i endurir la llei i desenvolupar-ne l’aplicació.
En clau exterior, ja en la nostra fundació afirmàvem que Andorra havia de ser punta de llança del reconeixement internacional de la llengua i la cultura.
Ara que el Govern d’Andorra després d’estudis i estadístiques reconeix que la situació és preocupant i assumeix el seu paper internacional en la Fundació Ramon Llull és hora de posar-nos a treballar tots, amb menys desconfiança i més coordinació entre governs i entitats culturals.
Salvador Brasó i Campderròs, president 1997-2001

El Centre de la Cultura Catalana té per objectius principals la defensa i la promoció de la llengua catalana, la llengua pròpia del país andorrà, i la difusió de la cultura en el sentit més ampli de l’expressió orientada sempre al nostre conjunt social.
Àlvar Valls i Oliva, president 2001-2005

En l’actualitat tinc l’honor de ser la representant del Centre de la Cultura Catalana, ja que en sóc la Presidenta. Sóc la primera Presidenta dona del Centre i això per mi és molt important, però també, perquè sóc la primera Presidenta que no vaig formar part de la formació del Centre quan persones molt assenyades van decidir tirar endavant aquest projecte. He de dir que per mi el Centre ha esdevingut una font inabastable de coneixements i de creixement personal, ja que m’ha proporcionat l’accés a un món cultural molt important i de primera línia. Per aquest motiu, he de donar les gràcies a les persones que m’han precedit en el càrrec i de les quals he après la importància que té el treball i la tasca ben feta per assolir el munt d’activitats que avui en dia el Centre de la Cultura Catalana fa perquè la cultura sigui al lloc que li pertoca.
Teresa Cabanes, presidenta actual


 
A %d bloguers els agrada això: