Projecció de la pel·lícula Les veus del Pamano

La Mostra de Cinema Català presenta la segona de les seves propostes: Les veus del Pamano, un film de Lluís Ma. Güell. Es passarà cada un dels dos capítols de la minisèrie per separat, un dimarts 23 de novembre i l’altre dijous 25, a les 22h als cinemes Modern d’Andorra la Vella.

1943. En plena postguerra un jove mestre d’escola, l’Oriol Fontelles, és destinat a un petit poble dels Pirineus, on s’estableix amb la seva dona embarassada. L’alcalde del poble, en Targa, un falangista dur i temut, té la missió de neutralitzar els maquis que controlen aquella part de la frontera. Les primeres trobades de l’alcalde i el mestre són desagradables: l’alcalde no es refia d’un home que no va entrar en combat durant la guerra i, sobretot, no li agrada que visiti amb tanta freqüència la casa de l’Elisenda, una senyora molt atractiva, propietària de les terres del poble i que ha encarregat al mestre un retrat.

Aquestes circumstàncies i el caràcter acovardit de l’Oriol motiven que l’alcalde l’intimidi de tal manera que molt aviat la idea del mestre d’una vida idíl·lica a la muntanya s’esvaeixi. L’Oriol es veurà obligat a portar una doble vida, atrapat entre el sector falangista del poble i les lluites secretes dels maquis.

Cinquanta anys més tard, una mestra d’escola trobarà les llibretes on el jove va deixar constància de la seva veritat, diametralment oposada a la història oficial que ha passat de generació a generació.

Director: Lluís M. Güell

Repartiment: Roger Coma, Francesc Orella, Montse German, Mar Ulldemolins, Àlex Brendemühi, Rosa Renom.

Gènere: Drama

Durada: 2 capítols de 90 minuts

Data: 2009

~ per Centre de la Cultura Catalana a 17 Novembre 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: