Es clouen els Berenars Literaris amb èxit de participació

Ahir dimarts el Centre de la Cultura Catalana va celebrar el darrer dels Berenars Literaris d’enguany. La iniciativa, que es pot fer gràcies al suport del Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya i la cafeteria Jijonenca ha comptat amb la participació de quatre autors que han pogut conversar, amb un cafè entre mans, amb els seus lectors i curiosos sobre els temes que s’hi ha anat tractant.

El primer d’obrir els Berenars va ser l’historiador català Arnau Gonzàlez Vilalta, que va fer les delícies dels amants de la història que es van aplegar al Berenar, tot parlant de diversos episodis de la història del país i del seu entorn. Va agafar-ne el testimoni el poeta Manel Gibert, reflexionant sobre el món de la poesia. Robert Pastor, amb les seves reflexions sobre la bruixeria a Andorra va amenitzar el tercer dels berenars.

Ahir, es van cloure les xerrades amb en Marià Cerqueda. L’articulista va abordar temes de la vida quotidiana que li serveixen d’inspiració a l’hora de fer els articles, així com la coexistència dels diaris gratuït i els digitals amb la premsa tradicional.

En total, més de quaranta persones han passat per aquesta segona edició dels Berenars, que amb la ferma intenció de donar a conèixer els artífex de la producció literària del país als seus lectors, ha aconseguit entre els dos anys agrupar a 10 autors i gairebé 150 persones de públic.

La presidenta del Centre de la Cultura Catalana, Teresa Cabanas, ha manifestat que ‘sembla que hem sabut trobar la formula que agrada al públic i als escriptors. Els uns poden conèixer què en pensen els seus lectors cara a cara, els lectors en canvi poden intercanviar impressions amb l’escriptor com no ho podrien fer a una presentació d’un llibre’.

La intenció del Centre és tornar a oferir més Berenars de cara al 2012 havent vist l’èxit d’aquests dos anys.

~ per Centre de la Cultura Catalana a 9 Novembre 2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: