Rècord de maquetes al 12è Premi Carles Sabater

Dijous de la setmana passada era la data límit del lliurament de maquetes per tal de concursar al Premi Carles Sabater a la millor cançó en català de l’any.

Després de rebre les diferents maquetes, aquests dies hem procedit a obrir-les i fer-ne el recompte.

El més destacat és l’augment notable de la participació, que s’ha situat en 83 cançons, aconseguint així el rècord de tots els anys de Premi Carles Sabater.

A més, com a dades a destacar tenim la presència de 6 d’aquestes cançons fetes per grups/solistes del país (o amb components del país) el que suposa també un augment en nombre respecte les darreres edicions.

De totes les maquetes, tan sols 4 de les cançons han estat entregades a la seu del Centre de la Cultura Catalana, si bé la resta, 79, han estat rebudes en format electrònic. Això ens congratula ja que corrobora que la línia de l’organització de promoure el concurs a través fonamentalment de les xarxes i la ràdio està donant els seus fruïts.

La promoció del premi, que es va presentar a finals de setembre, s’ha fet mitjançant les xarxes socials (Facebook, About.me i Twitter), el portal premicarlessabater.info, Ràdio Flaixbac i la revista Enderock, a part dels passamans habituals repartits a diferents indrets del Principat i Catalunya.

El Premi, organitzat pel Centre de la Cultura Catalana és possible gràcies a la participació del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra, que s’ha bolcat en el projecte perquè és un premi en llengua catalana i que busca fer la promoció als més joves, mitjançant reunions amb les escoles de música, com hem iniciat enguany i seguirem els propers, i que es pot fer amb la col·laboració del Govern d’Andorra i la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració d’Andorra1-Ràdio Flaixbac, el portal Viasona i Discos Revolver.

El proper pas el premi és la reunió del Jurat, que valorarà les maquetes guanyadores i en farà el veredicte.

~ per Centre de la Cultura Catalana a 6 Desembre 2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: