Es presenten les noves parelles dels Voluntaris per la Llengua


Fa vuit anys el Centre de la Cultura Catalana va iniciar el projecte dels Voluntaris per la Llengua al Principat. Des de llavors, gairebé 1200 persones han après i ensenyat català mitjançant aquest programa lingüístic.

I és que no en va és un dels programes per fomentar la llengua premiats per la UE, perquè és capaç d’aparellar una persona que vol aprendre la llengua amb una altre que està disposada a ensenyar-la. No són classes, és tan sols una hora a la setmana per fer un cafè, anar al cinema o a passejar, i conversant en català.
El segon any del projecte s’hi va sumar el Servei de Política Lingüística, donant-li un fort impuls que l’ha fet arribar fins aquí. En aquests vuit anys han estat moltes les experiències dels seus voluntaris i aprenents, alguns ja porten tots vuit anys ensenyant català, altres van començar aprenent-la i ara ja són els que l’ensenyen.

Ahir es va presentar a la seu del CCC la trentena llarga de parelles que participaran enguany al projecte. En l’acte, que va comptar amb la presència del director de Promoció Cultural i Política Lingüística, Joan Sans, i de la presidenta del CCC, Teresa Cabanas, diverses parelles es van veure per primera vegada, mentre que d’altres ja fa setmanes que es troben una hora a la setmana per parlar en català. També hi van assistir algunes persones que estan apuntades al programa però que encara no tenen assignada una parella.

Els participants van rebre la bossa del voluntari, amb material de suport pedagògic i la guia del voluntari. Tot seguit es van sortejar 18 forfets de dia cedits per Grandvalira, empresa voluntària per la llengua.

~ per Centre de la Cultura Catalana a 14 Desembre 2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: