Cinema de Butxaca

Actualment, les noves tecnologies són presents en la nostra vida quotidiana i gairebé tots els mòbils tenen l’opció de fer gravacions curtes. Com que volem que el català sigui present en tots els àmbits, el Centre aposta també per les noves tecnologies.
D’aquesta manera, el cinema de butxaca pretén fer entendre als joves que l’ús de la llengua catalana també és vàlid en les seves creacions. Al mateix temps també s’aposta per les idees i la voluntat artística.
Per participar en aquest concurs cal fer un vídeo amb el mòbil amb uns 5 minuts de durada a tot estirar. Lògicament l’argument ha de ser en català. Es premia els tres curtmetratges més creatius.

El Centre de la Cultura Catalana prepara des de ja fa dos anys el Concurs de Cinema de Butxaca, un certamen obert a la participació popular. Per participar-hi només cal un telèfon mòbil amb càmera i capaç d’enregistrar vídeo, una mica d’imaginació i capacitat de síntesi per explicar una història en un minut.

És un concurs de pel·lícules diferent. Històries amb dos requisits, que durin un màxim d’un minut i que estiguin gravades amb la càmera de vídeo d’un telèfon mòbil. La qualitat no és el més important: compten les idees, el sentit de l’humor, la creativitat, la imaginació… El Centre de la Cultura Catalana camina i creix al ritme de la societat. Les noves tecnologies ens fan la vida més senzilla i l’entreteniment experimenta als darrers temps importants canvis. Convençuts que cada usuari de telefonia mòbil porta a la butxaca una màquina capaç d’enregistrar quelcom més que records turístics o instants fugaços de la nostra existència, apostem per un tipus d’experiment que ja ha captivat importants directors de cinema tradicional de tot el món.

Abans del premi, el taller “Com sobreviure a la jungla audiovisual” impartit per Ferran Marín, va explicar a una vintena d’assistents durant un parell de dies, com es realitzaba, grabava i produïa un curtmetratge per a telèfon mòbil. Es van presentar al concurs, fet durant el més d’abril del 2009, 25 pel·lícules diferents. Les pel·lícules, de caire molt difetent i que es poden veure al canal de vídeos de la web del Centre van tenir com a guanyadores Campanya Electoral, Shrek i Quina vida més Gossa. L’entrega de premis es va fer al Cinema Modern, on es va veure les pel·lícules guanyadores. Col·laboren amb el premi Som Telecom, el Govern d’Andorra, la Generalitat i els Comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.


 
A %d bloguers els agrada això: