Finestra Zoom

Finestra Zoom 2010

L’acord signat el 2008 amb el festival de tvmovies líder del sud d’Europa en el seu sector va propiciar que l’any passat el Centre organitzés el primer Finestra Zoom, l’extensió andorrana del festival igualadí dut a Andorra en format de passi de cinema de tres dels films finalistes del festival.

Si l’any passat va anar molt bé l’assistència a les projeccions, enguany hem volgut fer un esforç, i de la mà també dels Cinemes Illa Carlemany i la Generalitat de Catalunya, que patrocinen la nostra extensió del zoom, per fer la projecció a una sala comercial de cinema, i per poder fer venir a Andorra a alguns dels protagonistes de les pel·lícules i de l’equip de productors del festival.

Enguany el Festival contarà amb la projecció de tres pel·lícules, “Sota el mateix Cel” de Sílvia Munt, que es projectarà el dilluns dia 5 d’abril, “Kinder Des Sturms” de Miguel Alexandre i “Violetes” de Rafael Montesinos. Totes elles seran projectades a les 10 del vespre i l’entrada serà de franc.

El Centre ha volgut apostar un any més, tal i com va fer l’any passat per portar una pel·lícula en versió original en català (Violetes) una en versió original en alemany i subtitulada en català (Kinder des Sturms) i una altre que en la seva versió original era en castellà però es passarà doblada al català.

El Finestra Zoom és una iniciativa del Centre de la Cultura Catalana que compta amb la col·laboració dels cinemes Illa Carlemany, la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra.

Les pel·lícules:

SOTA EL MATEIX CEL

Any 2008

País Espanya

Productora In Vitro Films, Arrayás Producciones, Televisió de Catalunya, Canal Sur

Televisión

Direcció Sílvia Munt

Guió Eva Baeza, Sílvia Munt

Fotografia Álex Catalán

Intèrprets Elvira de Armiñán, Lubna Azabal, Hamid Krim, Roger Coma, Daniela

Costa, Aurora Sánchez, Sanaa Alaoui, Pablo Paredes, Candela Fernández, Eduardo

Velasco

Gènere Drama

Sinopsi: La Hanan és una nena de dotze anys, d’origen marroquí, que viu a Espanya amb els seus pares, en Hamid i la Fatiha, i el seu germà petit, en Nur. La Hanan vol ser escriptora, i el que més desitja és tenir un ordinador. La nena posa totes les seves esperances en un concurs escolar que atorga com a primer premi aquest preuat objecte, però la decepció de la Hanan serà majúscula en quedar en segon lloc. En Sergio, un escriptor en plena crisi creativa i professor de la Hanan, intenta animar la nena i queda gratament sorprès per la candidesa i la bellesa dels seus escrits. Però en Hamid, el pare de la Hanan, té uns altres plans per a la seva família. Cansat de tenir un treball precari, i fart de ser tractat amb recel i desconfiança a causa del seu origen marroquí, en Hamid ha decidit tornar al Marroc. Davant la posició del seu pare, la Hanan viurà una crisi d’identitat. D’una banda, se sent completament espanyola. Aquí hi ha el seu col·legi, els seus amics, el seu equip de futbol favorit… De l’altra, l’especial relació que la uneix al seu pare serà un poderós motiu perquè la nena decideixi tornar al seu país.

Kinder des sturms

Any 2008

País Alemanya / Àustria

Productora SWR, Ziegler Film&Company, ORF

Direcció Miguel Alexandre

Guió Gabriela Sperl

Fotografia Busso von Müller

Idioma Original Alemany

Intèrprets Felicitas Woll, Wotan Wilke Möhring,

Inga Birkenfeld, Hermann Beyer, Magali Greif

Gènere Drama

Sinopsi: Estiu del 1946 a Alemanya. El país jeu en la confusió, milions de refugiats es desplacen. A l’abarrotada estació de Gliwice, Rosemarie Herrmann intenta agafar un tren cap a l’oest amb la seva família. Entre les empentes dels refugiats desesperats, la seva filla de deu anys, Marie, se separa del grup i es queda enrere. Embogida, Rosemarie troba un lloc per al seu pare, la seva germana i el seu fill al sud-oest d’Alemanya i marxa a la recerca de la seva filla. Cerca sota les pedres i visita constantment el Departament de Persones Desaparegudes, però tot és inútil. És aleshores quan coneix Harald Bergmann, qui li ofereix una feina a la mateixa oficina del departament. Rosemarie s’aferra a aquesta oportunitat per treballar encara més dur en la cerca de la seva filla. Mentrestant, Marie ingressa en un orfenat al mar Bàltic, on amenaça amb sucumbir.

VIOLETES

Any 2008

País Espanya

Productora In Vitro Films, Conta Conta Produccions, Canal 9 Televisió Valenciana,

Televisió de Catalunya, Canal Sur Televisión, Tubio Producciones

Direcció Rafael Montesinos

Guió Laura Muñoz, Javier Meléndez

Fotografia Óscar Montesinos

Música Álex Conrado, Pablo Cervantes

Direcció Artística Toni Galí

Muntatge Vicente Ibáñez

Idioma Original Castellà i català

Intèrprets Mercedes Sampietro, Laura Guiteras, Rosana Pastor, María Delgado,

Angie Savall, Carlos Olalla, Sebastián Haro, Victoria Mora, Marga Martínez, Lina

Forero, Anna Azcona, Dani Fuster

Gènere Drama

Sinopsi: L’Emma té 50 anys i en fa vint que exerceix de funcionària de presons. La seva vida transcorre entre la presó on treballa i casa seva. L’única persona amb qui té una relació que va més enllà del tracte necessari és l’Estrella, una rodamón expresonera i borratxa que de tant en tant passa alguns dies al parc que hi ha davant de casa seva, i amb qui sempre pot parlar, confiar, riure, discutir i barallar-se. Però la vida de l’Emma comença a canviar en el moment en què la Júlia, una noia d’amb prou feines 20 anys, ingressa a la presó acusada d’haver matat el seu pare, qui les maltractava a ella i la seva mare. El caràcter retret i alhora rebel de la Júlia i la sospita de la seva possible innocència li recorden l’experiència que ella mateixa va viure 25 anys enrere amb la seva germana, qui va ser acusada d’homicidi i empresonada, i que va tenir un mal final. Per això, l’Emma decideix ajudar la Júlia, encara que per fer-ho hagi de sortir del seu ordre i de la seva rutina per enfrontar-se a un passat que vol oblidar.

Finestra Zoom 2009

En el panorama del Cinema en Català, i concretament en els certàmens de promoció del Cinema, destaquen diversos festivals com ara el Festival Zoom d’Igualada. Un festival que premia les millors TV movies de l’any a la qual hi participen directors de tot europa. Les projeccions del festival, que es celebra cada tardor a Igualada, són en català o en la llengua original del film i subtítols en català. El Centre, per a la organització de la Mostra de Cinema sovint s’ha emmirallat i fins i tot ha comptat amb la col·laboració del Zoom,peraixòl’any2008vavoler formalitzar-laisignarunconveniambelfestival

Aquest conveni va portar al més de març de 2009 a fer la projecció a Andorra de tres de les pel·lícules finalistes del Festival Zoom. Per això els dies 23, 25 i 30 el Centre Cultural la Llacuna va acollir la projecció de les pel·lícules Mà morta truca a la porta, Marameo i Menjar per a gats. Gairebé un centenar de persones van anar a la projecció, a la que ens va acompanyar Jordi Comellas, director del Zoom.


 
A %d bloguers els agrada això: