Jornades de cuina catalana
Un any més el Centre ha organitzat les Jornades de Cuina Catalana, unes jornades que en la seva cinquena edició s’han fet al restaurant Borda Pairal d’Andorra la Vella el dia 25 de novembre.
Enguany el menú del sopar està compost de Mini torradetes de pa amb tomàquet i embotits andorrans, Mini torradetes d’escalivada amb anxova de l’escala, Xató, Empedrat de tonyina,Trio de pagès (Pinxo amb tres botifarretes), Fideus arrossejats, i Favetes a la catalana. De segon plat hi va haver fricandó amb bolets i de postres, crema catalana i sòlid de cava amb fruites del bosc.
Tot plegat acompanyat dels vins protagonistes delTast deVins Catalans que hem repetit gràcies a l’èxit que va tenir l’any passat amb gran varietat de vins catalans explicats als assistents per part d’una somelier catalana.
Tast d’Olis Catalans
Desprès de l’èxit del Tast de Vins Catalans que varem fer l’any passat en el marc de la Mostra, enguanyvem incorporar al projecte el 1r Tast d’Olis Catalans, que es va fer al mateix restaurant que les Jornades, dues hores abans del sopar, oferint als assistents l’explicació de diversos olis catalans per a la seva degustació.
La Cuina
La gastronomia és un dels pilars fonamentals de la història de la societat catalana. Possiblement per això l’art de degustar i apreciar les menges i les begudes atrau tants participants.
De fet, les terceres Jornades de Cuina va ser l’activitat amb més ressò de les que va organitzar el Centre de la Cultura Catalana l’any passat. Enguany, aspirem a repetir els resultats de participació (més de 80 persones) i difusió. Les Jornades consistirà en un tastet de diversos plats típics d’alguna zona dels Països Catalans acompanyats amb vi i cava català. Tot això es farà a la borda típica andorrana que l’any passat ens va albergar, El Molí dels Fanals.