Voluntaris per la llengua

Video promocional dels Voluntaris per la llengua

Presentació de les noves parelles de Voluntaris per la llengua

Dijous 19 de novembre es va fer a l’edifici administratiu de govern la presentació de les noves parelles lingüístiques de la campanya de Voluntaris per la Llengua d’enguany. Amb aquestes noves parellesque s’han fet des del mes de setembre ja són mil les persones que han passat pel projecte organitzat pel Servei de Política Lingüística i el Centre de la Cultura Catalana amb el suport de desenes d’empreses i entitats.

La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i la secretària d’Estat de Cultura, Clara Vives, s’estrenen com a voluntàries per la llengua. En el cas de la ministra, ja fa unes quantes setmanes que es troba amb la seva parella lingüística una hora a la setmana per parlar en català, mentre que la secretària d’Estat va coneixer la seva parella en el mateix acte de presentació.

El projecte Voluntaris per la llengua es va posar en marxa perquè les persones no catalanoparlants puguin reforçar el seu aprenentatge del català oral. L’SPL s’encarrega de gestionar aquest projecte, que consisteix bàsicament a aparellar aprenents i voluntaris segons la disponibilitat d’horaris i la parròquia on viuen. El compromís que adquireixen els participants és de trobar-se com a mínim una hora a la setmana durant deu setmanes, tot i que hi ha parelles que es troben més sovint i d’altres que es veuen des del primer any i han establert una amistat ferma.


VOLUNTARIS PER LA LLENGUA

L’última de les activitats de continuïtat permanent endegada pel Centre porta per nom Voluntaris per la llengua. Experimentada amb gran èxit des del 2003 a Catalunya, és un projecte de participació lingüística que consisteix en la creació de parelles lingüístiques per a la conversa en català, formades per un voluntari catalanoparlant i un aprenent que desitja reforçar l’aprenentatge de la llengua catalana en el seu vessant oral.
Ser voluntari del programa Voluntaris per la Llengua és a l’abast de qualsevol catalanoparlant i implica comprometre’s a dedicar una hora setmanal, en períodes de deu setmanes, a conversar en català amb una persona que està aprenent la llengua. Ser-ne aprenent implica el mateix compromís horari a conversar en català amb una persona voluntària.
Paral·lelament a les activitats que fan els voluntaris amb la seva corresponent parella, el Centre i el Servei de Política Lingüística d’Andorra organitzen projeccions de pel·lícules i es fa una festa quan acaba el curs.


 
A %d bloguers els agrada això: